1 Ocak 2013 Salı

Ayakkabı bakımı … ayaklarını sürüyerek mi yürüyor!

Çocuklar emin olun adımlarını nasıl atacağını bilirler. Bisikletlerine fren olarak yerlere sürterek, pürüzlü yüzeylerde emekleyerek ya da pusette giderken ayaklarının sürtünmesiyle hoş bir melodi oluşturarak! Burnunu sürterek yürümeye alışması çok basit, ama bundan vazgeçirmesi neredeyse imkansız bir şeydir.

Unutmamak gerekir ki gerçek deri doğal bir malzemedir ve kendi cildimize benzer.  Deri rengindeki ya da dokusundaki  farklılık yüksek kaliteli bir deri ürünün olağan karakteridir.  Dolayısıyla gölge farkları veya doğal izler normaldir.
 
 
Deri ürünler, tıpkı kendi cildimiz gibi nemlendirildiğinde en iyi sonucu verir.  Zamanla deri ürünlerinizin kuruduğunu görebilirsiniz. Deriyi nemli ve yeni gibi görünmesini sağlamak için iyi kalitede bir deri bakım ürünü, -mümkünse balmumu içeren- , kullanmanızı tavsiye ederiz.
 
Yukarıda, soldaki resme bakarsanız kahverengi bot modelimizin birkaç ay giyilmiş halini görebilirsiniz. Buradaki derinin kuruduğu gayet net belli oluyor. Sağdaki ayakkabı ise ayakkabının diğer teki ve balmumu ve narin bir bez kullanılarak cilalanmış hali, sihirli bir dokunuş gibi değil mi?
 
Çocukların, ufak bir çaba ile ayakkabılarına nasıl bakabileceklerini öğrenmesi de çok önemli.

ÖNEMLİ NOT: Bobux ürünleri en kaliteli deri ve boyaları kullanmaktadır, tüm derilerimiz boyalarıyla birlikte Alman TÜV onayına sahiptir ve içeriklerinde kurşun, phatalat (kanserojen madde) ya da metal içermezler. Kullanacağınız deri bakım ürünleri için de lütfen, yüksek kaliteli, zararlı madde içermeyen ürünler kullanın. Ufacık bir fiyat farkı miniklerinizin sağlığı için çok büyük önem taşıyabilir.
Bobuxlarınızı seviyor musunuz? Harika görünmeleri için işte size bir kaç ipucu.
  • Islak ayakkabıları her zaman oda ısısında kurumaya bırakın - hiçbir zaman ekstra ısı (kurutma makinası, kalorifer vs) kullanmayın. 
  • Çocukların ayakları büyüklere nazaran iki kat fazla terler, bu sebeple ayakkabıların içine pamuklu bir çorap giydirin. Ayakkabılarımızı çorapsız olarak da giydirebilirsiniz ama bir sonraki giyeceği zamana kadar iyice havalandırdığınıza emin olun.
  • Çocuklar ayakkabılarını çoğunlukla burunlarına doğru kullanırlar, ayakkabılar küçüldükçe daha yoğun bir şekilde burna doğru baskı yaparlar. Ayakları çok hızlı büyüdüğünden düzenli olarak kontrol edilmelidir. Tavsiye edilen; 6 yaşına kadar her 3 ayda bir kontrol edilmesidir.
  • Balmumu cilası harika ve doğal bir bakım malzemesidir ve çoğu deri renginde satılmaktadır.
  • Burun kısmlarındaki deriler çizilmiş ya da sıyrılmışsa,  yüksek renk pigmentli bir cila veya wax yardımıyla derinin rengi yerine getirilebilir. Cilalar deriye doğal yağlarını geri kazandırır, ışığın veya lekelerin vereceği zararı azaltır.  
  • Kış için su geçirmez koruyucu spreylerden kullanabilirsiniz, bu ürünler nubuk ve süed yüzeylerde de kullanılabilir. Alacağınız bu ürünleri tüm aile için kullanabilirsiniz. (Woly Protector 3×3 Aerosol Waterproofing & Protector Spray , yeşil teknoloji kullanmakta ve derinin nefes alabilirlik özelliğini muhafaza etmektedir) Woly ürünlerini incelemek için şu linki kullanabilirsiniz: http://www.wolyturk.com/index.php
  • Nubuk ve süed yüzeylerinin pürüzlü ve farklı bir dokusu vardır. Temizleme silgisi; sert bir silgi gibidir ve nubuk yüzeylerdeki çizik ve ya lekeleri kolaylıkla çıkarır.
  • Unutmayın, aldığınız cilayı veya temizleme ürününü önce küçük bir yüzeyde deneyin, emin olduktan sonra ayakkabının tümüne uygulayın.

Ayakkabılarına küçük yaşlarda iyi bakmayı öğretmeniz, onların ileride sevdikleri şeylere daha çok değer vermelerini sağlar:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder