2 Ocak 2013 Çarşamba

Çocukların ayak ölçüsünü nasıl doğru alabiliriz?



Çocukların ayakları neredeyse yılda 4 numara artacak şekilde çok çabuk büyür, dolayısıyla ayakkabılarının önünde kalan boşluğu sık sık kontrol etmek gerekir.

Çocuklar ayak parmaklarını bükmeye çok meğilli olduğundan bunu ölçmek çoğu zaman çok zor olur. Bu sebeple parmağınızı kullanarak ölçerken yukarıdaki resimde olduğu gibi iki elinizi kullanarak bu ölçümü yapın. Bir elinizle ayağın ayakkabının içine yerleştiğine emin olun, diğer elinizle ölçüm yapın.

"Baş parmak kuralı"…

Ortalama bir ebeveyn başparmağın tırnağı 12 milimetredir. Bu bilgi sizin için harika bir ölçü aracıdır, bu sebeple kullanmayı unutmayın!

 
Çocuğunuzun parmaklarını bükmediğinden emin olarak bir elinizle hafifçe ayağını bastırın, diğer elinizle de başparmağının ayakkabının neresinde olduğunu kontrol edin. Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi bükülmüş bir parmak neredeyse 1-2 numara kadar yanlış bir bilgi verecektir.

“Çok küçük”…

Çocuklar ayakkabıları çok küçük gelse bile bundan rahatsızlık duymazlar, ya da duyduklarını dile getiremezler. Çünkü ayakları çok yumuşaktır ve sinir sistemleri henüz yeterince gelişmemiştir.

Yürüdüğümüz zaman ayağımız doğal olarak öne doğru kayar, bu sebeple ayak parmaklarımızın ezilmemesi için ayakkabımızın önünde her zaman küçük bir boşluk kalmalıdır.

Çocuklar için önerilen bu boşluk 1cm civarında, yani 1 anne parmağı kadar:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder