1 Ocak 2013 Salı

İlk adımlar

Tüm bebekler farklıdır, kendi başlarına oturmalarından, kendi başlarına yürüyene kadar olan süreçte hepsi kendi yollarını izlerler. Kimisi emekleyerek başlar,  kimisi göbeğinin üzerinde ilerler, kimisi de hiçbirini yapmayıp direk ilk adımlara geçer! Ne zaman yürüyeceklerini bilemezsiniz, ama bu yeni motor kabiliyetini kazanırken destek verebilecek bazı şeyleri deneyebilirsiniz.



1. İki elinden tutarak arkasında durun ve onunla birlikte odayı, evi veya parkı gezin.

2. Güvenli objelerle dolu birkaç kutu verin. Bebekler düzenlemeye, bozmaya, dizmeye bayılırlar. Bu onların el-göz koordinasyonlarını geliştirecektir.

3. El arabası veya ilk bisiklet gibi hareket eden oyuncaklar yada büyük bir kutu onlar için müthiş bir eğlence olacaktır. Sizin kontrolünüz altında yapacağı bu egzersiz itme ve manevra kabiliyetini geliştirecektir.

4. Yastıklardan, kıyafetlerden oluşturacağınız engeller, onun hareket ve kıvraklık kabiliyetini geliştirecektir. En favori oyuncağını engellerin sonuna ödül olarak koymayı unutmayın:) 

5. İç mekanda çıplak ayakla veya yumuşak tabanlı ayakkabılarla gezmesine izin verin, böylelikle yeri hissedecek ve parmaklarıyla zemini idrak edeceklerdir.

Tüm bu yoğun çalışmadan sonra bir bakacaksınız ki, ayakta duran ve kocaman gülümseyen bir küçük insan var...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder