2 Ocak 2013 Çarşamba

Doğru ayakkabı numarasını bulabilmek…

Bebeklere ve çocuklara yeni bir çift ayakkabı alırken, doğru numarayı seçmek oldukça zordur. Çok küçük alırsanız sadece 5 dakika kullanabilir, çok büyük alırsanız da  yürümekte zorluk çekebilir hatta takılıp düşebilirler. Ayakkabı markaları arasındaki farklılıklar sebebiyle; ayak numarasını bilseniz bile bir sonraki sefer alırken size doğru sonuç vermeyebilir. Yani küçülen ayakkabısı 22 numaraysa, mevcuttan farklı bir marka alacaksanız, diğer markada 23 numara ayağına büyük ya da küçük gelebilir.

Peki, ayakkabı numarası derken tam olarak neyi kastediyoruz? Aslında ayakkabının içinin uzunluğundan bahsediyoruz. Ayakkabının tabanı ve üstü ayakkabıyı tabiki daha büyük görünümlü yapacaktır. Dolayısıyla en doğru ölçüm, ayakkabının içinin uzunluğudur.

 
En optimal ayakkabı içi ölçümü;  çocuğunuzun ayağının ölçüsünün üzerine 12-17mm eklemenizle bulunabilir.  Bu arada her iki ayağın ölçüsünün birbirinden farklı olabileceğini unutmayın ve hep daha büyük olanın ölçüsünü dikkate alın. Bu verilen payın (12-17mm) daha fazlasını almak çocuğun yürümesini zorlaştıracaktır, daha azını almak ise çok kısa bir süre sonra parmaklarının ezilmesi ile sonuçlanacaktır.


Eğer internetten sipariş veriyorsanız, üreticinin ölçüm tablolarını kullanın. Ölçü tablolarında bu önerilen boşluk payı çoğu zaman dahil edilmiştir, bu sebeple bu ölçüm tablolarının talimatını dikkatli okuyun. Ama yine de emin olamıyorsanız firmaya sorun, böylelikle değişim için gerekli olacak bir sürü kargo işleminden kurtulursunuz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder